Aalders neemt deel aan Techniekdag Bocholt

Op zaterdag 9 september wordt de eerste grensoverschrijdende Techniekdag georganiseerd met zowel Nederlandse als Duitse bedrijven en instellingen. Aalders BV zal hier ook aan deelnemen. De Techniekdag zal plaatsvinden in Bocholt.

De Gelderse Techniekdagen zijn al jaren een groot succes. Met doe-activiteiten worden jongeren in de leeftijd van 8 tot 14 jaar geënthousiasmeerd om te kiezen voor een technische opleiding of beroep.

Al enkele jaren leefde de wens om dit evenement ook grensoverschrijdend te organiseren. Vorig jaar bezocht een delegatie van de Wirtschaftsförderung Bocholt de Techniekdag in Lichtenvoorde. Na een rondgang over de beursvloer wist men het zeker: “Dit willen we in Duitsland ook”.

VNO-NCW Midden en POA Achterhoek, de initiatiefnemers van de Techniekdagen in de Achterhoek, gingen met de Wirtschaftsförderung in gesprek. Het resultaat is duidelijk: Op 9 september komt er een eerste grensoverschrijdende Techniekdag in Bocholt.

Voor deze Techniekdag in Duitsland worden zowel Duitse als Nederlandse onderwijsinstellingen, bedrijven en leerlingen uitgenodigd. Naast de bekende beursvloer worden er ook workshops voor ondernemers, werkzoekenden, leerlingen en ouders van de leerlingen georganiseerd.

Meer informatie is hier te vinden.